Viikingi motiividega kaelakee

13,00 

Keti pikkus: 50-55cm. Ripatsi pikkus 5 cm

Viikingi kilbi motiiviga ripats millel on kujutud Kolovrati ja Päikese ruuniga (Sowilo)

 

Päikese (Sowilo) ruun. 

 

Viikingite päikese (sün, sun) rune, mida nimetatakse ka Sowilo või Sól rune, sümboliseerib päikest, valgust ja energiat. See esindab jõudu, kasvu ja võitu ning on seotud positiivsete omadustega nagu edu, elujõud, võidukus ja valgustatud teadlikkus.

Viikingid pidasid päikest oluliseks allikaks, mis annab elu ja valgust maailmale ning aitab toetada elu kasvu ja arengut. Sün ruun kujutab endast päikese kiiri ja seda kasutati sageli kaitsevahendina, et hajutada pimedust ja negatiivsust ning tuua esile valgust, soojust ja positiivset energiat.

Sün ruuni kasutati ka tugevuse ja julguse sümbolina. See oli oluline märk sõdalastele ja ränduritele, kes püüdsid saavutada võitu ning olla vastupidavad ja julged igas olukorras. Sün ruuniga seostatakse ka sisemist valgust ja selgust, mis aitab juhatada teed õigele rajale ning aidata ületada takistusi.

Kokkuvõttes sümboliseerib viikingi "sun" ruun päikese energiat, valgust ja jõudu ning toetab positiivseid omadusi nagu edu, julgus ja selgus.

 

Kolovrat

 

Kolovrat on iidne sümbol, mida on leitud slaavi kultuuris ja traditsioonides. See koosneb tihti üksteise sisse põimunud ringidest või spiraalidest ning võib olla seotud mitmete erinevate tähendustega:

Päike ja Valgus: Kolovrat on tihti seostatud päikesega ning see võib sümboliseerida valgust, eluenergiat ja jõudu. Päike on paljudes kultuurides olnud elu ja kasvu sümboliks ning Kolovrat kui päikesesarnane muster kannab endas seda tähendust.

Lõpmatus ja Ühtsus: Kolovrat, millel puudub algus ja lõpp, võib sümboliseerida lõpmatust ja tsüklilist loodust. See võib esindada ka igavest liikumist, muutusi ja ringlust universumis.

Kaitse ja Õnn: Mõnes slaavi kultuuris on Kolovratit peetud ka kaitse- ja õnnesümboliks. Arvatakse, et see võib kaitsta oma kandjat halbade jõudude eest ning tuua kaasa õnne ja heaolu.

Slaavi Identiteet: Kolovrat on olnud oluline sümbol slaavi rahvaste seas ning seda on seostatud slaavi identiteedi ja pärandiga. See võib esindada uhkust ja austust oma päritolu ning kultuuri vastu.

 

1 laos

Lisa lemmikuks

Korduma kippuvad küsimused:

Kuidas käib tasumine?

+

Tellimuse eest saab tasuda läbi kõikide suuremate pankade: Swedbank, SEB, LHV, Luminor, Coop. Saab tasuda ka krediitkaardiga.

Kui kiiresti pakk kohale jõuab?

+

Pakid jõuavad üldiselt kohale 2-3 päevaga